Routefabriek App


App met eigen logo en kleuren bij PRO abonnement!

Andere wensen? Neem contact op voor meer informatie.

Offline routes navigeren met de Routefabriek App!

Exporteer GPX routes naar Garmin Connect!

ROUTEFABRIEK APP
Met de Routefabriek App kan iedereen routes tonen, routes navigeren, routes exporteren en openen met een andere App, kopiëren en opslaan in je Routefabriek account en routes delen met QR codes.
Ook offline routes navigeren!

Als je de App voor de eerste keer gebruikt zijn er 2 manieren om naar een route te gaan:
1. Met een Routefabriek toegangscode, en soms een wachtwoord
2. Door een Routefabriek QR code te scannen

De toegangscode heb je van iemand anders gekregen, of je vindt de toegangscode van je eigen routes op de website, mijn gegevens en dan 'mijn instellingen'.
Hier kun je ook je App naam en eventueel App wachtwoord instellen.

Als je eenmaal een toegangscode gebruikt hebt, zal de App altijd deze toegangscode gebruiken, de toegangscode hoeft niet opnieuw ingevuld te worden.
Dit betekent voor de PRO gebruikers, dat de App altijd met de zelf gekozen kleuren en het eigen logo opstart!
Wil je later toch nog naar andere routes gaan, kan de toegangcode gewijzigd worden in de App via 'MEER ...' en dan 'TOEGANGSCODE WIJZIGEN'
Er zijn daarna 3 manieren om naar een route te gaan:
1. Via het route overzicht ROUTES en dan een route keuze maken
2. Door een Routefabriek QR code te scannen
3. Naar je laatst bekeken route

MANIER 1
Vul de Routefabriek code in, en klik op 'ROUTES' om naar de routes te gaan.

MANIER 2
Scan met de ingebouwde QR codescanner een Routefabriek QR code. Routefabriek QR codes kun je vinden op de Routefabriek routekaarten, zowel online als geprint. Wanneer je een Routefabriek QR code met een standaard QR codescanner scant, wordt de route in de browser vertoond in plaats van op de Routefabriek App.

MANIER 3
Ga direct terug naar je laatst bekeken route.


ROUTE
Zodra je bij je gekozen route bent gekomen zijn er 5 opties:
1. De route tonen
2. De route volgen
3. De route kopiëren en opslaan in je Routefabriek account
4. De route exporteren en openen met een andere App
5. De QR code van de route tonen, om de route te delen

De 3 laatste opties zijn alleen beschikbaar als de eigenaar van de routes dat zo ingesteld heeft op zijn account ('Delen door anderen toestaan').

OPTIE 1
De gekozen route wordt op een noord georiënteerde kaart getoond. Als je op de 'eigen locatie' icoon klikt verschijnt je eigen locatie midden op de kaart als een blauwe cirkel. Door er voor te zorgen dat je eigen locatie op de route blijft kun je perfect de route volgen.
Je kan ook op het 'navigatie' icoon klikken. Je kan nu de route volgen met routebegeleiding. Routebegeleiding kun je in- en uitschakelen bij de instellingen van de App.

OPTIE 2
De gekozen route wordt getoond op een 3D kaart die met je richting mee kan draaien. Je eigen locatie en richting is te zien op de kaart als een blauwe pijl. Door er voor te zorgen dat je eigen locatie op de route blijft kun je perfect de route volgen. Via instellingen, kun je kaart-weergave en -orientatie, en de routebegeleiding in- en uitschakelen.

OPTIE 3
Kopieer de route, sla de route op in je Routefabriek account. Hiervoor heb je het E-mail adres en wachtwoord van je Routefabriek account nodig. Dit is natuurlijk alleen interessant als het een route van iemand anders betreft. Zorg er wel voor dat je abonnement het toelaat om meerdere routes op te slaan.

OPTIE 4
Exporteer de route, en open de route met een andere App, bijvoorbeeld GarminConnect. Op deze manier kun je eenvoudig Routefabriek routes op sporthorloges of navigatie systemen plaatsen. In de Routefabriek Weblog wordt beschreven hoe dit werkt voor een sporthorloge.

OPTIE 5
Toon de de QR code van de route. Door de QR code te scannen met de Routefabriek App op een andere smartphone, verschijnt de route direct op de andere smartphone, in de Routefabriek App. De eenvoudigste manier om een route te delen!


OFFLINE ROUTES
Het is mogelijk om routes te tonen, en dus ook te volgen met routebegeleiding, zonder internet verbinding. Toon de route die je offline wilt gaan gebruiken, terwijl je nog wel internet hebt. Klik op de 'download' icoon, rechtsboven op de kaart. De route en kaart worden in de App opgeslagen, zodat ze zonder internetverbinding gebruikt kunnen worden. Opgeslagen routes kun je terugvinden onder 'OFFLINE ROUTES' op het beginscherm.
Klik hier voor de video 'een route offline beschikbaar maken'